Limoncello

Envie uma foto desta receita! Adicionar ao livro
Ingredientes
  • You can make this with any citrus.
  • The key is using the best and freshest citrus possible.
  • Fruit that has been in storage a long time gives a muddy taste to the drink.
  • 12 Meyer lemons, or a mixture of lemons and limes, peel only, no pith
  • 3 sprigs lavender, optional but lovely
  • 2 liters light rum or vodka
  • 6 cups sugar
  • 3 cups water
Como fazer
  1. Put the lemon peels, lavender, if using, and rum or vodka in a container and let stand for 4 weeks.
  2. Strain the mixture into a decanter.
  3. Mix the sugar and water in a medium saucepan and bring to a boil.
  4. Reduce the heat and simmer until the sugar has dissolved.
  5. Let cool before adding to the rum mixture.
  6. Serve in small aperitif glasses.
  7. Store in the freezer for up to 1 year.
Recipe courtesy Michael Chiarello



Receita indicada por Didi Mirante
Tags:
Esta com dúvidas sobre esta receita? Tente o nosso fórum culinário!

Reportar erros nesta receita

Vídeos relacionados:

Você também pode gostar ...

Envie uma foto desta receita! Adicionar ao livro
Vídeos - Como Fazer